Pluto-Theater

Blbec k večeři

Francie je tradičně místem, kde vznikají skvělé komedie, které jsou oblíbené u diváků po celém světě. Ukázkovým příkladem je hra Francise Vebera BLBEC K VEČEŘI, kterou můžete v Plzni zhlédnout v provedení herců DIVADLA PLUTO. O kvalitách příběhu svědčí fakt, že jeho filmové zpracování získalo cenu César (francouzská obdoba Oscaru).

#komödie
#verrückt
#hochgeschätzt
#plutotheater
#verkaufsschlager

Alle Aktion

Mittwoch

24.4.2024


19:00


Plzeň


380 - 480 CZK

Mittwoch

29.5.2024


19:00


Plzeň


380 - 480 CZK

Montag

10.6.2024


19:00


Plzeň


380 - 480 CZK

Bezeichnung

ÜBER DIE VERANSTALTUNG

Francie je tradičně místem, kde vznikají skvělé komedie, které jsou oblíbené u diváků po celém světě. Ukázkovým příkladem je hra Francise Vebera BLBEC K VEČEŘI, kterou můžete v Plzni zhlédnout v provedení herců DIVADLA PLUTO. O kvalitách příběhu svědčí fakt, že jeho filmové zpracování získalo cenu César (francouzská obdoba Oscaru).Tato svěží francouzská komedie plná nečekaných zvratů ukazuje zábavným způsobem, jak šeredně se může vymstít povrchně soudit druhé lidi a poťouchle se vysmívat svému okolí. Pierre a jeho přátelé si pravidelně zvou na večeři co nejvýstřednější hosty, na jejich účet se pak společnost celý večer baví. Tentokrát má být obětí jejich nepěkné zábavy úředník ministerstva financí Francois Pignon. Pierra však chytne silná bolest zad a musí večeři na poslední chvíli zrušit. Navíc zapomene odřeknout pozvání Francoisovi, který nic netuše přichází do Pierrova bytu a jeho manželka mu oznámí, že ho opouští. To odstartuje řetězec nepředvídatelných situací, které rozhodí Pierrův dosavadní způsob života.

V hlavních rolích s Pavlem Kikinčukem a Danielem Rousem. Dále hrají Klára Kovaříková, Jiří Bláha, Petr Jančařík, Jan Urban a Adéla Rausová nebo Kate

Představení je vhodné pro mládež od 10 let.

Länge 90 Minute