DIVADLO ALFA

Tři siláci na silnici

V pohádkách je číslo tři odjakživa jedničkou. Král mívá tři dcery, zkoušky princů mívají tři úkoly a Děd Vševěd míval o tři zlaté vlasy více, nežli potkal Plaváčka. Tři jsou i hrdinové naší nové inscenace. A co víc, jsou bratři, jak se patří! Jsou to totiž náramní siláci. Jenomže doposud svou sílu před okolním světem tak trochu ukrývali. Pohádková komedie o tom, že síla není vše a že táhnout za jeden provaz se vyplatí.

#loutkové divadlo
#proděti
#vhodnéproděti
#rodinné
#divadlo
#náš tip

Všechny termíny

Sobota

20. 4. 2024


15:00


Divadlo Alfa

Plzeň


60 Kč

Popis

O PŘEDSTAVENÍ

V pohádkách je číslo tři odjakživa jedničkou. Král mívá tři dcery, zkoušky princů mívají tři úkoly a Děd Vševěd míval o tři zlaté vlasy více, nežli potkal Plaváčka.

Tři jsou i hrdinové naší nové inscenace. A co víc, jsou bratři, jak se patří! Jsou to totiž náramní siláci. Jenomže doposud svou sílu před okolním světem tak trochu ukrývali. Celý svůj dosavadní život totiž strávili doma. Doma u maminky.

Ta se o ně starala, prala jim, uklízela a báječně jim vyvářela. Tři bratři si žili, no jako ta prasátka v žitě. A ne a ne opustit rodné hnízdo. Jenže jednoho dne už jejich mámě došla trpělivost. Řekla jim, že musí vyrazit do světa. Na zkušenou. Když už jsou jednou tři bratři, jako z pohádky, tak se to od nich tak nějak očekává.

A jak už to tak v pohádkách bývá, napekla jim na cestu buchty a dala jim také několik rad. Nejdůležitější byla samozřejmě rada třetí a poslední: „Nezapomeňte, že nejsilnější budete pouze tehdy, když své síly spojíte!“ Jenže právě tuhle radu tři bratři nejspíše na odchodu neslyšeli, anebo jí neporozuměli. Protože sotva paty z domu vytáhli, okamžitě se každý vydal jiným směrem. Trvalo pak ještě nějaký čas, než se jejich cesty opět spojily a oni konečně pochopili, že společně se to lépe táhne.

Pohádkovou komedii pro celou rodinu o tom, že síla není vše a že táhnout za jeden provaz se vyplatí, píše pro naše divadlo liberecký dramatik Vítek Peřina, který s ALFOU spolupracoval už vícekrát, například je autorem her James Blond (premiéra 2009), Otesánek (premiéra 2013) a dalších. I tentokráte se jeho textu ujal kmenový režisér divadla, Tomáš Dvořák.

ÚČINKUJÍCÍ A TVŮRCI

Autor: Vítek Peřina

Režie: Tomáš Dvořák

Výprava: Ivan Nesveda

Dramaturgie: Petra Kosová

Hudba: Petr Vydarený

Hrají: Martin Sádlo Bartůšek, Petr Borovský, Martina J. Hartmannová, Jakub Hora, Josef Jelínek, Robert Kroupar, Radka Mašková, Marie Mrázková, Petr Vydarený

Délka 60 minut

Ukázka představení